Никола Щмит, европейски комисар по работните места и социалните права и

...
Никола Щмит, европейски комисар по работните места и социалните права и
Коментари Харесай

Никола Шмит за Еuronews: Трябва да преразгледаме някои миграционни политики

Никола Щмит, европейски комисар по работните места и обществените права и водещ кандидат на партията на европейските социалисти, беседва с Еuronews.
В момента харчим големи суми, като ги даваме на разнообразни режими или държавни управления. Например, знаем, че управляващите в Тунис в действителност се отнасят доста зле с бежанците. Все още имаме проблем в Либия, където има даже две държавни управления. Ами Египет? Така че аз съм много запазен към този тип покупко-продажби. 
Никола Шмит, претендент на ПЕС за изборите за ЕП  

Позицията на Шмит е в контрастност с актуалният ръководител на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен, която настояваше за подписването на тези съглашения със мощната поддръжка на италианското държавно управление. Той също по този начин разкритикува фон дер Лайен за нейното предпочитание към съдействие с ултраконсервативната група Eвропейски консерватори и реформисти, като твърди, че всички крайнодесни партии би трябвало да бъдат държани настрани от идващото болшинство. 
Забелязах, че Европейската национална партия прави особено разграничаване сред „ приличната “ последна десница и крайната десница. Е, когато виждам по този начин наречената „ прилична “ последна десница, кои са тези хора? Те са Vox. Те са фенове на Франко, на Мусолини. Те са партията Право и правдивост, която беше на път да отстрани върховенството на закона в Полша и беше глобена от Комисията. И по този начин, къде е „ достойната “ последна десница? Няма такава. 
Никола Шмит, водещ претендент на социалдемократите 

Цялото изявление ще бъде излъчено в предаването „ Глобален диалог “ по Euronews през идната седмица. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР